Μύδια καπνιστά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
Mydia kapnista

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 110 γρ χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ¼ καπνιστή πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ ντοματάκια
  • ¼ κούπας ζωμός κοτόπουλου
  • 6 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1100 γρ μύδια, πλυμένα πολύ καλά

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μεσαία-υψηλή φωτιά και στην συνέχεια μαγειρέψτε το λουκάνικο μέχρι να ψηθεί τελείως, για περίπου 8 λεπτά. Απομακρύνετε το τηγάνι από την φωτιά και τοποθετήστε το λουκάνικο σε μια πιατέλα. Μειώστε την φωτιά σε μεσαία, προσθέστε στο τηγάνι το πράσο, το σκόρδο και το θυμάρι και αφήστε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε την πάπρικά και την δάφνη και ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και ψήστε το μείγμα αυτό για 1 λεπτό.

Προσθέστε στο τηγάνι τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Φερτέ το μείγμα σε βράση και μετά μειώστε την φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράσει το μείγμα για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέστε τα μύδια και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν, για περίπου 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σερβίρετε ζεστό με λίγο ψωμί.

Σχετικές Συνταγές