Ψητά πικάντικα μύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Psita pikantika mydia

Υλικά

  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 400 γρ ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • ¼ κούπας λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 450 γρ μύδια

Διαδικασία

Τοποθετήστε σε ένα τηγάνι (γκριλιέρα) σε μεσαία φωτιά το λάδι, το σκόρδο και το πιπέρι και τσιγαρίστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες, το κρασί και την δάφνη και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Προσθέστε τα μύδια και μαγειρέψτε το μείγμα για 8 λεπτά καλυμμένο με ένα καπάκι. Σερβίρετε ζεστό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δάφνη Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Μύδια Ντοματάκια (κονσέρβα) Ντοματάκια κονκασέ Ντομάτες Ντοματίνια Πιπέρι (Κόκκινο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές