Ζυμαρικά Farfalle με ντομάτα, φέτα και βαλσάμικο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Zymarika Farfalle me ntomata feta kai mpalsamiko

Υλικά

  • 170 γρ ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)
  • 2 κούπες ντοματάκια, κομμένα στη μέση
  • 1 κούπα πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
  • 1/3 κούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ΤΟΠ βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.γ. κάπαρη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 110 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη, σουρώστε και στραγγίστε καλά.  

Σε μια λεκάνη ανακατέψτε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα σταφύλια και το βασιλικό.

Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται σε μια δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε καλά το βαλσάμικο, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιππέρι. Σταδιακά προσθέστε το λάδι στο μείγμα βαλσάμικου, ανακατεύοντας διαρκώς.

Περιχύστε τη σάλτσα Vinaigrette που μολις φτιάξατε πάνω στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρετε με ψητά σπαράγια: ανακατέψτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 450 γρ κομμένα σπαράγγια.

Λαδώστε ένα τηγάνι (γκριλιέρα) σε μεσαία-υψηλή φωτιά και προσθέστε το μείγμα σπαραγγιών.

Ψήστε για 5 λέπτα ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίστε τα σπαράγγια μια φορά.

Σχετικές Συνταγές