Σασίμι σολομού με τζίντζερ και καυτό λάδι σουσαμιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Sasimi solomou me tzintzer kai kayto ladi sousamiou

Υλικά

  • ¼ κούπας + 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
  • 1 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 12 φέτες σολομού, πάχους  0,5 cm κομμένα σε κύβους 5 cm (110 γρ)
  • 1 κομμάτι τζίντζερ πάχους 0,6 cm, ψιλοκομμένο σε μέγεθος σπίρτου – περίπου 24 κομμάτια
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο (φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. Ασιατικό λάδι σουσαμιού
  • 1 ½ κ.γ. ψημένοι σπόροι σουσαμιού
  • 2 κ.σ. φύλλα κόλιαδρου

Διαδικασία

Σε μια μικρή λεκάνη ανακατέψτε τις 2 κ.σ. της σάλτσας σόγιας με τον χυμό λάϊμ και τον χυμό πορτοκαλιού. Σε μια δεύτερη λεκάνη μεσαίου μεγέθους ανακατέψτε τον σολομό με την υπολειπόμενη σάλτσα σόγιας, αφήστε το να κάτσει για ένα λεπτό και μετά σουρώστε το. Τοποθετήστε 3 κομμάτια σολομού σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με το τζίντζερ και τα κρεμμυδάκια.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και το Ασιατικό λάδι σουσαμιού σε σχετικά υψηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το λάδι. Ραντίστε το ζεστό λάδι πάνω από τα κομμάτια σολομού. Με μια κουτάλα γαρνίρετε με την σάλτσα σόγιας-λεμονιού. Γαρνίρετε πασπαλίζοντας με το σουσάμι και τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρετε.

Σχετικές Συνταγές