Κρέπες σοκολάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 18-22
Krepes sokolatas

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 ¼ κούπες βουτυρόγαλα (εάν δεν έχετε βουτυρόγαλα χρησιμοποιήστε κανονικό γάλα και προσθέστε 1 κ.γ. φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού)
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Διαδικασία

Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για 1 λεπτό. Καθαρίστε τα τοιχώματα του μπλέντερ και ξαναχτυπήστε για μερικά δευτερόλεπτα ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ψήστε τις κρέπες με έναν από τους δύο παρακάτω τρόπους:

  1. Εάν έχετε ειδικό μηχάνημα ψησίματος για κρέπες ακολοθούστε τις οδηγίες χρήσεως.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να το βουτυρώσετε ζεστάνετε το.  Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα ζύμης στο τηγάνι και κουνήστε αριστερά δεξια να απλωθεί ομοιόμορφα η ζύμη στο πάτο του τηγανιού. Μαγειρέψτε με μεσαία φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα η μια πλευρά. Αναποδογυρίστε την κρέπα και ψήστε και την άλλη πλευρά για μερικά δευτερόλεπτα. Βγάλτε την κρέπα απο το τηγάνι και τοποθετήστε την σε ένα πιατο την μια πάνω στην άλλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα ανάμεσα στις κρέπες για μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Γεμίστε την κρέπα με χτυπημένη κρεμα γάλακτος (σαντιγί), φρέσκιες φράουλες (ή ότι άλλο φρούτο έχετε) και κομματάκια σοκολάτας.

Σημείωση: Μπορείτε να τις φτιάξετε πιο μπροστά. Μπορείτε να φτιάξετε την ζύμη απο την προηγούμενη ημέρα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τις κρέπες και να τις καταψύξετε-διατηρούνται για 5 μήνες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Βουτυρόγαλα Ζάχαρη Κακάο

Σχετικές Συνταγές