Γλυκό σοκολάτας μπανάνας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Glyko sokolatas mpananas

Υλικά

  • ½ κούπα σάλτσα μήλο (πελτέ) χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα πουρέ ώριμης μπανάνας (πολτοποιημένες μπανάνες)
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 127 γρ)
  • ½ κούπα κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ  
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετική)

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ο C.

Απλώστε την σάλτσα μήλου σε χαρτί κουζίνας δημιουργώντας μια στρώση πάχους 1-1,5 cm και καλύψτε με επιπλέον χαρτί κουζίνας. Αφήστε το στην άκρη για 5 λεπτά. Με μια σπάτουλα σιλικόνης ξύστε ελαφρά την σάλτσα και τοποθετήστε την σε μια λεκάνη.

Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετήστε την ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπήστε τα υλικά με ένα μίξερ πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφρώδες (περίπου για 2 λεπτά). Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και τον πουρέ μπανάνας και χτυπήστε τα υλικά πολύ καλά. Προσθέστε τα αυγά, ένα την φορά χτυπώντας πολύ καλά με το μίξερ μετά απο κάθε προσθήκη. Προσθέστε τον καφέ και την βανίλια και χτυπήστε πολύ καλά.

Σε μια δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε καλά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή ένα σύρμα. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.

Τοποθετήστε την ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί 20 cm στο οποίο έχετε βάλει λαδόκολλα. Ψήστε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 175ο C ή μέχρι το γλυκό να είναι έτοιμο (εισάγεται μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ταψιού. Οταν την βγάλετε θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να είναι καθαρή). Αφήστε το γλυκό να κρυώσει μέσα στο ταψί πριν το μεταφέρεται σε μια πιατέλα. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να πασπαλίστετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις: Για περισσότερη γεύση μπανάνας και λίγο πιο τραγάνη γεύση, διακοσμήστε το γλυκό με ροδέλες μπανάνας πριν το ψήσιμο.

Σχετικές Συνταγές