Τσιγαριστά χόρτα με αρνίσιο λουκάνικο και αβγά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Tsigarista chorta me arnisio loukaniko kai abga

Υλικά

  • 500 γρ. καυκαλήθρες
  • 500 γρ. σέσκουλα
  • 1 κιλό γρ. σπανάκι
  • 500 γρ. βρούβες
  • 1 κιλό σταμναγκάθι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μάτσα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 4 αρνίσια λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε. Αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα το πράσο, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το δυόσμο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, τις ντομάτες, τα χόρτα, το αλατοπίπερο και τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε το καπάκι και σπάμε μέσα τα 4 αβγά με προσοχή να μην σπάσουν οι κρόκοι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

 

Σχετικές Συνταγές