Τυλιχτά σουβλάκια με χοίρινη μπριζόλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Tylichta soublakia me choirini mprizola

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινές μπριζόλες 
  • 4 ξυλάκια για σουβλάκια
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ γιαούρτι
  • αλάτι, πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1/2 φλ. τσ. τζατζίκι (προαιρετικά)
  • καλαμάκια 

Διαδικασία

Κόβουμε τις μπριζόλες σε μικρούς κύβους Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι, τη ρίγανη, πιπέρι και πάπρικα και βάζουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 30'. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα πολλά υγρά από το κρέας και περνάμε τα κομμάτια στα σουβλάκια. Λαδώνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε πάνω τα σουβλάκια να ψηθούν σε μέτρια φωτιά. Τα γυρίζουμε συχνά από όλες τις πλευρές, αλλά προσέχουμε να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα κρατάμε σκεπασμένα. Ακουμπάμε στο ίδιο τηγάνι τις πίτες μια μια και  τις ψήνουμε για 2'-3' από κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας από ένα καλαμάκι στην κάθε πίτα, τοποθετούμε κατά μήκος μερικά φετάκια ντομάτας και κρεμμυδιού, λίγο μαϊντανό, αλάτι και, αν θέλουμε, λίγη πάπρικα. Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά γιαούρτι. Τυλίγουμε την πίτα σφιχτά και δένουμε το κάτω μέρος σε αλουμινόχαρτο. 

Σχετικές Συνταγές