Λουκανικόπιτα με μανιτάρια και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Loukanikopita me manitaria kai grabiera

Υλικά

  • φύλλο σφολιάτας
  • 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης κομμένο σε φέτες
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες 
  • 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες 
  • 1 αβγό 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 200 γρ. γραβιέρα μακράς ωρίμανσης τριμμένη 
  • 1 κ.σ. σουσάμι 
 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο και το μπέικον. Μόλις πάρουν και αυτά χρώμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς. 

Ενώ το μίγμα μας κρυώνει, ανοίγουμε σε ένα χαρτί ψησίματος το φύλλο της σφολιάτας. Στο κέντρο του, κατά μήκος σκορπάμε την τριμμένη γραβιέρα. Από πάνω απλώνουμε τα μανιτάρια με τα αλλαντικά. Τέλος βάζουμε και την ψιλοκομμένη πιπεριά. 

Σκεπάζουμε τη γέμιση στην αρχή με το 1/3 του φύλλου που έχει περισσέψει από τη δεξιά πλευρά και κατόπιν σκεπάζουμε και από την αριστερή, φτιάχνοντας έτσι μια πίτα μακριά και στενή. Τέλος αλείφουμε την πίτα με το χτυπημένο αβγό και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Μεταφέρουμε την πίτα μας μαζί με το χαρτί ψησίματος σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Γραβιέρα Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λουκάνικο Φρανκφούρτης Μανιτάρια Μπέικον Πιπεριά (Φλωρίνης) Σουσάμι Φύλλο (σφολιάτας)

Σχετικές Συνταγές