Κουκιά λεμονάτα με μάραθο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
Koukia lemonata me maratho

Υλικά

  • 2 κιλά κουκιά φρέσκα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • λίγο άνηθο
  • 1-2 λεμόνια (τον χυμό)
 

Διαδικασία

Αποφλοιώνουμε τα κουκιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, τον μάραθο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, μαζί με ζεστό νερό για να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά.

Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ρίχνουμε τον χυμό από τα 2 λεμόνια, ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε το φαγητό μας χλιαρό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Άνηθος Ελαιόλαδο Κουκιά Κρεμμυδάκια φρέσκα Μάραθος Χυμός (λεμόνι)

Σχετικές Συνταγές