Πικάντικα πρόβεια παιδάκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Pikantika probeia paidakia

Υλικά

  • 1 κιλό πρόβεια παϊδάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 
  • 3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αναμείξτε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μαύρο πιπέρι, την κανέλα, το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και το λάδι σε ένα μπολ και περιχύστε με το μίγμα τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές τους. Καλύψτε τα με ένα σελοφάν και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερεις ώρες. Ύστερα ψήστε τα στην σχάρα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κανέλα Κόλιανδρος Κύμινο Μέλι Ξύδι Παϊδάκια (πρόβεια) Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Σκόρδο Χυμός (πορτοκάλι)

Σχετικές Συνταγές