Βουτήματα βανίλιας με μέλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-14 τεμάχια
Boutimata banilias me meli

Υλικά

  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ⅓ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • ⅓ φλιτζ. αλεύρι απλό, κοσκινισμένο
  • ½ κ.κ. υγρή βανίλια
  • ασπράδια 2 αβγών
  • ¼ φλιτζ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
  • ¼ φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το μέλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα ομοιογενές. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα και απλώνουμε φτιάχνοντας μικρούς κύκλους διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Αμύγδαλα Βανίλια Βούτυρο Ζάχαρη (μαύρη) Μέλι Φιστίκια Αιγίνης

Σχετικές Συνταγές