Δροσερή σαλάτα με κόκκινα φασόλια, ντοματίνια και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Droseri salata me kokkina fasolia ntomatinia kai vinegret esperidoidon

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 300 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα
  • 200 γρ. ντοματίνια, κίτρινα, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. ντοματίνια, κόκκινα, κομμένα στη μέση

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. φυσικός χυμός πορτοκαλιού
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι λευκό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βουληση
  • 80 γρ. πεκορίνο, σε φλοίδες
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τα κόκκινα και τα κίτρινα ντοματίνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το λευκό βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε διάσπαρτα τις φλοίδες πεκορίνο, το μαϊντανό, επιπλέον αλάτι αν θέλουμε, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχετικές Συνταγές