Χωριάτικη πίτσα με Kerrygold Regato καπνιστό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Choriatiki pitsa me Kerrygold Regato kapnisto

Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 25 γρ. μαγιά μπύρας
  • νερό χλιαρό
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 10 φέτες Kerrygold Regato Καπνιστό
  • 5-6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε φέτες
  • 4 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ρίγανη, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. λάδι τρούφας
  • φύλλα βασιλικού

Διαδικασία

Διαλύουμε τη μαγιά σε 4-5 κ.σ. χλιαρό νερό και την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά. Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι.

Ανακατεύουμε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δύο -τρεις κουταλιές χλιαρό νερό, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη .

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό (πρέπει σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο).

Χωρίζουμε τη ζύμη σε όσες μπάλες επιθυμούμε και ανοίγουμε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC.

Απλώνουμε στη ζύμη την ανάλογη ντομάτα σε φέτες, τα λαχανικά και το τυρί.

Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο,προσθέτουμε το λάδι τρούφας και το φρέσκο βασιλικό  και ψήνουμε 3’ ακόμα.

 

Σχετικές Συνταγές