Πράσινη σαλάτα με ζαμπόν και αβγά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Prasini salata me zampon kai avga

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 ρίζα μαρούλι σγουρό
  • 5 φύλλα κόκκινο λάχανο
  • 10 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 7 φέτες ζαμπόν καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. φύτρες λαχανικών, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και τοποθετούμε τα αβγά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα αβγά από το νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε και ρίχνουμε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ζαμπόν.

Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Κόβουμε τα αβγά σε τέταρτα, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σως και βάζουμε τα αβγά.

Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές