Κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα με πατάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Katsikaki kleftiko sti ladokolla me patates

Υλικά

  • 1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
  • 4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ξηρό
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 10 ελιές καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 λεμόνια, χυμό + 1 κομμένο σε τέταρτα, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες, τη μουστάρδα, το κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, τις ελιές, το νερό, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη νύχτα, να μαριναριστεί καλά.

Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC .

Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 διπλές μεγάλες λαδόκολλες, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε σαν πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

Τοποθετούμε τα πακέτα σε ένα ταψί και βάζουμε όπως είναι στο φούρνο.

Ψήνουμε για 90 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε τις λαδόκολλες, γαρνίρουμε με τα λεμόνια και σερβίρουμε συνοδεία σαλάτας.

Σχετικές Συνταγές