Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Chortofagiki magiristsa me manitaria

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μικρό μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 λεμόνι, χυμό + επιπλέον για το πιάτο (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 φωλιές ζυμαρικών φιδέ, θρυμματισμένο

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά (εκτός από τα μανιτάρια), ώστε να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστούμε.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το πράσο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τη μουστάρδα, το μαρούλι, το καρότο, τον άνηθο και ζεστό νερό να τα καλύψει.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 30 περίπου λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το φιδέ, λίγο νερό ακόμη, το κορν φλάουρ με το λεμόνι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

 

Σχετικές Συνταγές