Χοιρινή τηγανιά με φασολάκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Chirini tigania me fasolakia

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μικρές μπουκίτσες
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 3 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι, κατα βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 750γρ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμετο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.

Ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3 λεπτά.

Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, το μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές