Πασχαλινά κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και σουσάμι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 30 κουλουράκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Paschalina koyloyrakia kanelas me elaiolado kai soysami

Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια, σκόνη
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ζάχαρη + 1 κ.γ. για το σουσάμι
  • ½ φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • σουσάμι, για πασπάλισμα

 

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη.

Ρίχνουμε τη σόδα στο φλιτζάνι με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, και μόλις φουσκώσει από το ανακάτεμα, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.

Ενώνουμε τα υγρά με τα στέρεα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη  να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.

Πλένουμε το σουσάμι και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βάζουμε το σουσάμι σε καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι, το πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στρόγγυλα, τα οποία περνάμε με σουσάμι.

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε ξανά με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175οC για 16 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν επάνω σε σχάρα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Βανίλια Ελαιόλαδο Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Μοσχοκάρυδο Μπέικιν πάουντερ Πορτοκάλι (χυμός) Σόδα μαγειρική Σουσάμι

Σχετικές Συνταγές