Αφράτο κέικ με γλάσο καρύδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Afrato keik me glaso karydas

Υλικά

Για το γλάσο καρύδας:

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 ml γάλα, ζεστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας

Για το κέικ:

  • 6 αβγά
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. σπορέλιο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 βανίλιες, σκόνη
  • ½ φλ. τρουφάκια, χρωματιστά, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Για το γλάσο καρύδας:

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα καρύδας, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη.

Για το κέικ:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τις βανίλιες και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, που έχουμε από πριν λαδώσει και αλευρώσει καλά.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και μόλις το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με το γλάσο καρύδας.

Πασπαλίζουμε με τα χρωματιστά τρουφάκια και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βανίλια Γάλα Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Καρύδα (εκχύλισμα) Σόδα μαγειρική Σπορέλαιο Τρουφάκια (διακοσμητικά)

Σχετικές Συνταγές