Τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Traganes patates foyrnoy me myrodika

Υλικά

  • 5 πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. αλάτι, χονδρό
  • μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο

 

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC .

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Περίχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα της φρυγανιάς και με τα χέρια ανακατεύουμε να πάει παντού.

Ανοίγουμε με προσοχή το φούρνο και ρίχνουμε μέσα στο ταψί που καίει, τις παναρισμένες πατάτες.

Ψήνουμε για 60 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τες κάθε 20 λεπτά, ώστε να ξεροψηθούν από όλες τις πλευρές.

Μόλις είναι έτοιμες, βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε κομμάτι λαδόκολλας, πασπαλίζουμε με το χονδρό αλάτι και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε αμέσως.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Μουστάρδα (σκόνη) Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Σκόρδο Φρυγανιά

Σχετικές Συνταγές