Ταρτάκια σοκολάτας με λικέρ κεράσι και σμέουρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Tartakia sokolatas me liker kerasi kai smeoyra

Υλικά

Για τα ταρτάκια:
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού
  • βούτυρο, για άλλειμα
  • 300 γρ. σμέουρα, για γαρνιτούρα
  • φύλλα μέντας, για γαρνιτούρα

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 100 γρ, ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. λικέρ κεράσι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα 6 ατομικών σκευών τάρτας.

Απλώνουμε το 1ο φύλλο κουρού σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με έναν πλάστη το ανοίγουμε λίγο ακόμη.

Υπολογίζουμε τη διάμετρο του σκεύους και μετράμε 2 εκ. επιπλέον για να κόψουμε τη ζύμη σε 3 στρόγγυλους δίσκους.

Τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης στα πυρίμαχα σκεύη και αλείφουμε με βούτυρο.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το 2ο φύλλο κουρού.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.

Με μικρά κουπ πάτ δίνουμε σχήμα στα περισσεύματα ζύμης για να φτιάξουμε μπισκοτάκια, τα οποία κρατάμε για τη διακόσμηση στο τέλος.

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μαζί με τα ταρτάκια ψήνουμε και τα "μπισκοτάκια"από τα περισσεύματα ζύμης.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 900 γρ. γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο γάλα και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, πριν το γάλα πάρει βράση.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα διαλυθεί και η κρέμα κοχλάσει και δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει, καλύπτοντάς τη με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της κρέμας, για να μην κάνει κρούστα

Μοιράζουμε την κρέμα στα ταρτάκια που έχουμε ψήσει και βάζουμε στο ψυγείο για 60 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο, γαρνίρουμε με φρέσκα φραμπουάζ, τα μπισκοτάκια από ζύμη κουρού και φύλλα μέντας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Ζύμη κουρού Κακάο Κορν φλάουρ Κουβερτούρα Λικέρ κεράσι Μέντα Σμέουρα

Σχετικές Συνταγές