Σαλάτα με φασολάκια και σάλτσα σκόρδου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me fasolakia kai saltsa skordoy

Υλικά

  • 500 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½  λεμόνι, χυμό
  • 2 κ.σ.κρέμα βαλσάμικου με στέβια*
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.

Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ με καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, την κρέμα  βαλσάμικου με στέβια*, αλάτι και πιπέρι.

Καπακώνουμετο μπολ και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα σκόρδου και σερβίρουμε.

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Άνηθος Ελαιόλαδο Κρέμα βαλσάμικου με στέβια Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φασολάκια (πράσινα)

Σχετικές Συνταγές