Κριθαρότο με γαρίδες, σαφράν και σπαράγγια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kritharoto me garides safran kai sparaggia

Υλικά

  • 200 γρ. κριθαράκι λαχανικών (ντομάτα και σπανάκι)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
  • 8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
  • ½ φλ.  λευκό κρασί ξηρό  
  • 1 γρ. σαφράν
  • 450 ml νερό, ζεστό
  • 12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • ½  λεμόνι, ξύσμα

 

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια , το κριθαράκι λαχανικών και σοτάρουμε.

Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

4 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 4 λεπτά.

Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.

Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι .

Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.

Σχετικές Συνταγές