Πατέ λευκών φασολιών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pate leykon fasolion

Υλικά

  • 400 γρ. λευκά φασόλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.γ. πιπέρι λευκό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

 

Διαδικασία

Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό.

Την επόμενη μέρα σουρώνουμε και ξεπλένουμε.

Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια, χωρίς να τα αλατίσουμε και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.

Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φασόλια, το σκόρδο, τον κύβο κότας, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.

Όσο χτυπάμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το πατέ σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Κύβος (λαχανικών) Λεμόνια (χυμός) Πιπέρι (Λευκό) Σκόρδο Φασόλια (λευκά)

Σχετικές Συνταγές