Σάντουιτς με τραγανά φιλέτα μπακαλιάρου και σως μαγιονέζας με αγγουράκια τουρσί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Sandwich me tragana fileta mpakaliaroy kai sos magionezas me aggoyrakia toyrsi

Υλικά

Για τα φιλέτα ψαριού:

  • 1 μεγάλο αβγό
  • ½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κ.σ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
  • σπορέλαιο, για  τηγάνισμα
  • 4 ψωμάκια τσιαπάτα, κομμένα στη μέση
  • 2 φλ. φύλλα ρόκας baby
  • 6 ραπανάκια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες

Για τη σως:

  • ½ φλ. μαγιονέζα
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, τη ψίχα ψωμιού, το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Περνάμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα από το μπολ με το αβγό και στη συνέχεια από το μπολ με το αλεύρι για να τα πανάρουμε.

Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπορέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού μέχρι να χρυσίσουν και να κάνουν μία ωραία κρούστα.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το αγγουράκι τουρσί, το θυμάρι, το χοντρό αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με τη σάλτσα μαγιονέζας και βάζουμε λίγα φύλλα ρόκας, τα ραπανάκια και τα φιλέτα μπακαλιάρου.

Συνεχίζουμε με ρόκα και ραπανάκια, καπακώνουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές