Μπισκότα με πιπερόριζα και κανέλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 - 30 μπισκότα ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpiskota me piperoriza kai kanela

Υλικά

  • 420 γρ. βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 500 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη
  • λίγη κανέλα, για πασπάλισμα
  • λίγη ζάχαρη, για πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το αβγό, ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και την πιπερόριζα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να σταθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε λίγη κανέλα και λίγη καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε περίπου 1 κ.σ. ζύμης και την πλάθουμε σε μπαλάκι.

Τοποθετούμε τα μπαλάκια ζύμης στα ταψιά, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους  5 εκ. και τα πιέζουμε ελαφρά.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε τα ταψιά από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα στα ταψιά να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Πιπερόριζα Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές