Μπισκότα με φουντούκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 16-18 μπισκότα ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpiskota me foyntoykia

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 170 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αβγά, χτυπημένα + 2 κρόκους, για επάλειψη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα, ανακετεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη καστανή και τη λευκή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το ένα αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με το δεύτερο.

Ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185οC.

Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη και με κουπ πατ δίνουμε στα μπισκότα όποιο σχήμα επιθυμούμε.

Τοποθετούμε τα μπισκότα ένα-ένα πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με 2 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια κάθε μπισκότου.

Πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο με 1 κ.σ. φουντούκια.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά και τα βγάζουμε κατευθείαν από το φούρνο.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στη λαμαρίνα για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια σχάρα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο Ζάχαρη Ζάχαρη (καστανή) Νερό Σόδα μαγειρική Φουντούκια

Σχετικές Συνταγές