Αρωματικό μυδοπίλαφο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Aromatiko mydopilafo

Υλικά

  • 200 γρ. μύδια, χωρίς το κέλυφος
  • 2 φλ. νερό + 4 φλ. 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1/3 φλ. ούζο ή τσίπουρο
  • 1 κύβο κότας
  • 2 φλ.ρύζι για πιλάφι
  • 5 φλ.νερό
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φύλλα δυόσμου, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια.

Σε μια κατσαρόλα με 2 φλ. νερό βράζουμε τα μύδια για 2 λεπτά.

Τα σουρώνουμε, κρατάμε 1 φλ. από το ζουμί τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον κύβο κότας και με ένα κουτάλι τον διαλύουμε.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το 1 φλ. από το ζουμί από τα μύδια, που κρατήσαμε, 4 φλ. νερό, το χυμό ντομάτας, τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το ρύζι.

Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.  

 

Σχετικές Συνταγές