Μακαρονάδα με μελάνι σουπιάς και μόσχους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Makaronada me melani soypias kai moschous

Υλικά

  • 1 κ.γ. μελάνι σουπιάς
  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 500 γρ. μόσχοι (μικρά χταποδάκια)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη + μερικά κλωναράκια, για γαρνιτούρα
  • 1/2 λεμόνι, χυμό + 1/2 κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το μελάνι σουπιάς και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες τις συσκευασίας.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

Καθαρίζουμε τους μόσχους, γυρνώντας τη κουκούλα τους και αφαιρώντας το εσωτερικό της.

Πιέζουμε με το χέρι το στόμα τους από το κέντρο και το αφαιρούμε.

Πλένουμε καλά τα χταποδάκια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε τους μόσχους και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ζωμό κότας και το πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές