Πατατοσαλάτα με χταπόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Patatosalata me chtapodi kai fresko kremmydaki

Υλικά

  • 2 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 1 φλ. ξύδι
  • 3 φλ. νερό
  • 1 κ.γ. πιπέρι, σε κόκκους
  • 1 κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 800 γρ. χταπόδι
  • 5 πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30-40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα με το χταπόδι ετοιμάζουμε τις πατάτες.

Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.

Σε μία  κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χταπόδι, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.

 

Σχετικές Συνταγές