Ριζότο με μανιτάρια και ρόκα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Rizoto me manitaria kai roka

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 800ml ζωμός κότας, ζεστό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2 φλ. φύλλα ρόκας  baby
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.

Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε μία κουτάλα από το ζωμό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο να προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για 20 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί και ρίχνουμε τα μισά φύλλα ρόκα.

Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα, ρίχνουμε το ροζ και το μαύρο πιπέρι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές