Κοτόπουλο με ανάμικτα λαχανικά ογκρατέν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kotopoylo me anamikta lachanika ograten

Υλικά

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 450 γρ. ανάμικτα λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, κουνουπίδι) μαγειρεμένα στον ατμό, τεμαχισμένα
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψίχα ψωμιού, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180οC.

Σε ένα πυρέξ αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, τη μοτσαρέλα, την κρέμα γάλακτος, την ψίχα ψωμιού και επιπλέον αλάτι, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε τα υλικά.

Επιστρέφουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσουν το κοτόπουλο και τα λαχανικά μία χρυσαφένια κρούστα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κοτόπουλο (στήθος) Κρέμα γάλακτος Λαχανικά Λεμόνια (χυμός) Μοτσαρέλα Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη (φρέσκια) Ψωμί (ψίχα)

Σχετικές Συνταγές