Τηγανιά με κοτόπουλο, πιπεριές και Kerrygold Regato Classic

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tigania me kotopoylo piperies kai Kerrygold Regato Classic

Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε φέτες
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 50 ml σάλτσα σόγιας
  • 300 γρ. Kerrygold Regato Classic, κομμένο σε κυβάκια

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα ντοματίνια για 3 - 4 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν.

Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (στο υπόλοιπο ελαιόλαδο) σε δυνατή φωτιά για 2 - 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, για να αναμειχθούν τα αρώματα.

Τελειώνουμε με το τυρί.

Σχετικές Συνταγές