Σοκολατένιο κέικ με κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού (χωρίς μίξερ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sokolatenio keik me kommatia glasarismneoy porokalioy choris mikser

Υλικά

  • 75 γρ. βούτυρο αλατισμένο, λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα 
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 φλ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο + επιπλέον για πασπάλισμα
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 φλ. γάλα, φρέσκο
  • 3 κ.σ. γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού, κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια
  • σαντιγύ, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 οC.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος περίπου 22 εκ.

Πασπαλίζουμε με το κακάο, ώστε να πάει παντού ακόμα και στα τοιχώματα.

Αναποδογυρίζουμε και τινάζουμε τη φόρμα για να φύγει το επιπλέον κακάο και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε τα κομμάτια γλασαρισμένου πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 – 50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σαντιγύ και κομματάκια γλασαρισμένου πορτοκαλιού.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) Βούτυρο Γάλα Ζάχαρη Κακάο Πορτοκάλι (γλασαρισμένο) Σαντιγύ Σόδα μαγειρική

Σχετικές Συνταγές