Τσίλι κον κάρνε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Tsili con carne

Υλικά

  • 3 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • 250 ml κρασί, κόκκινο ξηρό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1-2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες τσίλι
  • 2-3 πιπεριές κόκκινες, γλυκές ψιλοκομμένες
  • 2-3 πιπεριές πράσινες, κέρατο ψιλοκομμένες + 1 για γαρνιτούρα
  • 1 φλ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ.κύμινο
  • 1κ.γ.κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κύβο βοείου κρέατος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κονσέρβα κόκκινα μεξικάνικα φασόλια
  • 8-10 ντοματίνια, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γυαλίσουν για 4-5 λεπτά.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τις πιπεριές τσίλι, τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το καλαμπόκι, το νερό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, το ξυλαράκι κανέλας, τον κύβο, λίγο επιπλέον αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Σκεπάζουμε το φαγητό με καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 50 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το μίγμα να γίνει πλούσιο και παχύ.

Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τα φασόλια, δοκιμάζουμε  και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον καρυκεύματα.

Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά χωρίς το καπάκι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε το ξυλαράκι κανέλας.

Γαρνίρουμε με πράσινη πιπεριά και ντοματίνια και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές