Ζεστή σαλάτα με φασολάκια, ντοματίνια και νιφάδες αμυγδάλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zesti salata me fasolakia ntomatinia kai nifades amygdaloy

Υλικά

  • 750 γρ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 10-12 ντοματίνια κόκκινα, κομμένα σε τέταρτα
  • 10-12 ντοματίνια κίτρινα, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1φλ. νιφάδες αμυγδάλου
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • ½  πορτοκάλι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα ζεματάμε για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε τα φασολάκια από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και τις νιφάδες αμυγδάλου, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές