Κρεμώδης σούπα με σολομό και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kremodis soypa me solomo kai lachanika

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • ¼ φλ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 λίτρο νερό
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κομμάτια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και με μία ξύλινη κουτάλα τον διαλύουμε σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν.

Προσθέτουμε το σολομό, τον μισό άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το μπαχάρι και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.

Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές