Σοκολατάκια με ρόδι, κανέλα και χοντρό αλάτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sokolatakia me rodi kanela kai chontro alati

Υλικά

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (280 γρ. σε κομμάτια + 20 γρ. σε τρίμματα)
  • 1 ρόδι, τους σπόρους
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • αλάτι χοντρό

 

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί 280 γρ σοκολάτας.

Ανακατεύουμε συχνά με σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο

Προσθέτουμε στη σοκολάτα τη μισή ποσότητα σπόρων ροδιού και την κανέλα.

Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας σε μικρές χάρτινες θήκες ψησίματος.

Πασπαλίζουμε με τα 20 γρ. τρίμματα σοκολάτας, το υπόλοιπο ρόδι, πιέζοντας τους σπόρους να βουλιάξουν λίγο στη σοκολάτα, και με το χοντρό αλάτι.

Τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες σε μία πιατέλα ή ένα ταψί και βάζουμε στο ψυγείο, για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να κρυώσει εντελώς η σοκολάτα.

Όταν τα σοκολατάκια έχουν σκληρύνει αρκετά, τα βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τις θήκες και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι (χοντρό) Κανέλα Ρόδι Σοκολάτα (μαύρη)

Σχετικές Συνταγές