Eggnog με μπαχαρικά χωρίς αλκοόλ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΧΥΜΟΙ & ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Eggnog me mpacharika choris alkool

Υλικά

  • 2 φλ. γάλα, φρέσκο πλήρες
  • 2 γαρύφαλλα, καρφάκια
  • ½ κ.σ. κανέλα
  • ¼ φλ. γάλα συμπυκνωμένο
  • 4 κρόκους αβγών
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη + ½ κ.γ. για γαρνιτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3-4 ξυλαράκια κανέλας, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε μία μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, τα γαρύφαλλα, την κανέλα, το συμπυκνωμένο γάλα και αφήνουμε να φθάσουν σχεδόν σε σημείο βρασμού. Δεν αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με τον αναδευτήρα, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σταδιακά, κουταλιά - κουταλιά, το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα αβγών και ζάχαρης.

Μόλις βάλουμε παραπάνω από το μισό μεγμα γάλακτος στο μείγμα αβγών, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι σιγά-σιγά να πήξει.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το εκχύλισμα βανίλιας , ανακατεύουμε και αφήνουμε να ζεσταθεί (όχι να βράσει ) για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και απομακρύνουμε τα μπαχαρικά.

Τοποθετούμε το eggnog σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει για 60 τουλάχιστον λεπτά.

Γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο και ξυλαράκια κανέλας και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές