Καναπεδάκια με φέτα και σουσάμι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 καναπεδάκια ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kanapedakia me feta kai soysami

Υλικά

  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους, στραγγισμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. σουσάμι λευκό
  • 1φλ. σουσάμι μαύρο
  • 250 γρ. φέτα κατσικίσια σκληρή
  • 2 κ.σ. σουσαμόλαδο
  • 1 αγγούρι, πλυμένο και κομμένο σε μισές φέτες
  • 6-8 φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
  • φύτρες φασολιών, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε την ντομάτα, το αλάτι και την αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού,  ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τρία μπολ και βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα αβγά (ελαφρώς χτυπημένα) και στο τρίτο τα σουσάμια.

Κόβουμε τη φέτα σε καλοσχηματισμένα τριγωνάκια τα οποία πρώτα περνάμε από το αλεύρι, ύστερα από τα αβγά και τέλος από τα σουσάμια.

Τοποθετούμε σε πιατέλα τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το σουσαμόλαδο και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά τα τυράκια. Δεν θέλουμε να ψηθεί πολύ το τυρί και να μαλακώσει, ούτε το σουσάμι να αλλάξει χρώμα, αλλά ίσα να βγάλει το άρωμά του.

Με μία σπάτουλα αφαιρούμε τα τυράκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Τοποθετούμε σε πιατέλα και επάνω σε κάθε τυράκι βάζουμε μία κουταλιά από το μίγμα με τις πιπεριές, μισή φέτα αγγούρι και ένα φύλλο βασιλικού.

Γαρνίρουμε με φύτρες φασολιών και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές