Σούπα κολοκύθας με αγριομανίταρα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Soypa kolokythas me agriomanitara kai kavoyrdismenoys ksiroys karpoys

Υλικά

 

  • 8-10 καρύδια
  • ½ φλ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 φλ. ζωμό κρέατος
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κομμάτια + 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι λευκό, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κάρυ, σε σκόνη
  • 1 κιλό κολοκύθα μαγειρεμένη στον ατμό, σε κομμάτια
  • 1 φλ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. φλοίδες παρμεζάνας

 

Διαδικασία

Τοποθετούμε τα καρύδια και τα φιλέ αμυγδάλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, εώς ότου βγάλουν τα αρώματά τους.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσουν και να κάψουν.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος , τις πατάτες, τα κομμάτια καρότου, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας,  μέχρι να πάρουμε μία σούπα με βελούδινη ύφη.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο καρότο, το φασκόμηλο, τα καρύδια και το φιλέ αμυγδάλου που καβουρδίσαμε πριν, την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό εάν χρειάζεται.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Σχετικές Συνταγές