Σαλάτα με ρύζι και καβουρόψιχα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Salata me ryzi kai kavoyropsicha

Υλικά

  • 1 ½ φλ. ρύζι καρολίνα, βρασμένο
  • 1 ½ φλ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 2 φλ. καβουρόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο και χωρίς σπόρια
  • 2 αβγά, βρασμένα και ψιλοκοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, την καβουρόψιχα, το αγγούρι, τα αβγά, τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα, να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μίγμα της μαγιονέζας στο μπολ με το μίγμα της καβουρόψιχας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινό αλάτι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αγγούρι Αλάτι (νιφάδες) Άνηθος Ελαιόλαδο Καβουρόψιχα Καλαμπόκι Μαγιονέζα Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι (Καρολίνα) Τυρί κρέμα

Σχετικές Συνταγές