Μακαρονάδα χωρίς γλουτένη με κολοκύθα και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Makaronada choris gloyteni me kolokytha kai mpeikon

Υλικά

  • 400 γρ. σπαγέτι 6 χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον χωρίς γλουτένη, κομμένο σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
  • 300 γρ. κολοκύθα, ψίχα, κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ½  φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ.βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • φύλλα κόκκινου βασιλικού, για γαρνιτούρα

*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Κρατάμε 1 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 3-4 λεπτά, μέχρι να να  ξεροψηθεί ελαφρώς.  

Αφαιρούμε το μπέικον από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το επιπλέον λίπος.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια.

Αφήνουμε την κολοκύθα να βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον, το βασιλικό, την παρμεζάνα, τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Γαρνίρουμε με φύλλα κόκκινου βασιλικού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές