Πέννες χωρίς γλουτένη με φιλέτο κοτόπουλου και λιαστές ντομάτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pennes choris gloyteni me kotopoylo kai liastes ntomates

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ¾ φλ. ζωμό λαχανικών, χωρίς γλουτένη
  • 1 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 φλ. φύλλα ρόκας

*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη και τις μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε ½ φλ. από το νερό που τα βράσαμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο λίγο αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια πλατιά, ρηχή, κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις στραγγισμένες πέννες προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά  και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές