Πικάντικες τσιπούρες στο φούρνο με κρασί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pikantikes tsipoyres sto foyrno me krasi

Υλικά

  • 2 τσιπούρες  (400-600 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 λεμόνι, χυμός + 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες , για γαρνιτούρα
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια, τα αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα χαράζουμε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι σε 3-4 σημεία από κάθε πλευρά.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού.

Τοποθετούμε τις τσιπούρες στο ταψί, τις πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και τις ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και το δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δεντρολίβανο (φρέσκο) Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Μπούκοβο Πιπέρι (Μαύρο) Τσιπούρα

Σχετικές Συνταγές