Ριζότο με μανιτάρια και Kerrygold Regato καπνιστό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Rizoto me manitaria kai Kerrygold Regato kapnisto

Υλικά

  • 15 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 1/2 φλ. νερό, χλιαρό
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο Κerrygold
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 330 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 lt ζωμό κότας
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 250 γρ. Kerrygold Regato Καπνιστό, τριμμένο
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε 1/2 φλ. χλιαρό νερό για 10 λεπτά.

Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε τα πορτσίνι μαζί με τα μισά φρέσκα μανιτάρια και το μισό σκόρδο για 3-4 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά

Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας, και το σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις το απορροφήσει, αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό, σταδιακά, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και περιμένουμε να τον πιει το ρύζι, πριν προσθέσουμε τον επόμενο.

Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Όταν το ρύζι μαλακώσει όσο θέλουμε και χυλώσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχετικές Συνταγές