Μπισκότα βανίλιας με παπαρουνόσπορο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 30-35 μπισκότα ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mpiskota vanilias me paparoynosporo

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 225 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. παρουνόσπορος

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και περιχύνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Προσθέτουμε το αβγό στο κέντρο του μίγματος και μετά τα κομμάτια του βουτύρου διάσπαρτα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια μέχρι να γίνει ζύμη. Δε ζυμώνουμε για πολλή ώρα, γιατί τα μπισκότα θα βγουν σκληρά.

Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη και με κουπ πατ δίνουμε στα μπισκότα οποιοδήποτε σχήμα επιθυμούμε.

Τοποθετούμε τα μπισκότα ένα-ένα πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 

Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια κάθε μπισκότου με νερό  και πασπαλίζουμε με αρκετή ποσότητα παπαρουνόσπορου.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά (δεν τα αφήνουμε να ροδίσουν) και  τα βγάζουμε κατευθείαν από το φούρνο.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν στη λαμαρίνα για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια σχάρα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βανίλια (εκχύλισμα) Βούτυρο (ανάλατο) Ζάχαρη Παπαρουνόσπορος

Σχετικές Συνταγές