Αβγά με χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου και γραβιέρα Αμφιλοχίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Avga me choriatika loykanika kotopoyloy kai graviera Amfilochias

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου (380 γρ.), τεμαχισμένα
  • 6 αβγά
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 1φλ. γραβιέρα Αμφιλοχίας πικάντικη, τριμμένη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα αμυγδάλου και μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και τον κουρκουμά.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, που ψήσαμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μίγμα με τα αβγά.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ψημένα λουκάνικα κοτόπουλου.

Ανακατεύουμε μία ακόμη φορά, ψήνουμε για 3-4 λεπτά και αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά .

Σερβίρουμε τα αβγά με τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου ζεστά.

Σχετικές Συνταγές