Μακαρονάδα με όστρακα και ούζο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Makaronada me ostraka oyzo

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγετίνη 10
  • 800 γρ.- 1 κιλό μικρές αχιβάδες και κυδώνια, κλειστά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 8-10 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ούζο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος+ 1 κ.σ. για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη σπαγετίνη και τη μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που τα βράσαμε.

Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις αχιβάδες και τα κυδώνια για να φύγει η άμμος που μαζεύουν και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντερ, τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα όστρακα, το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά που έβρασαν, το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές, μέχρι τα όστρακα να ανοίξουν. Πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν.

Ρίχνουμε τη σπαγετίνη στο τηγάνι με τα όστρακα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, γαρνίρουμε με λίγο ακόμη μαϊντανό και σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αχιβάδες Ελαιόλαδο Κυδώνι Μαϊντανός Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Σπαγετίνη 10 ΗΛΙΟΣ Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές